Тесляр створив дерев’яний Volkswagen Beetle в подарунок доньці (Відео)

Тесляр з Перу Б’єнвенідо Ортега власними руками побудував модель Volkswagen Beetle з дерев’яним кузовом. І не просто іграшку або сувенір, а повністю рухому авто, на якому він планує проїхати 20 тисяч кілометрів до Нью-Йорка, щоб там подарувати його своїй дочці.

Ця історія почалася в 2017 році, коли юна Енель Ортега попросила свого тата подарувати їй на 15-річчя дерев’яний автомобіль. Перший екземпляр, виготовлений теслею, був схожий на одну зі старих моделей Chevrolet. На ньому майстер зміг доїхати лише до Колумбії, де у нього вийшов з ладу мотор. Б’єнвенідо Ортега не зміг швидко відремонтувати його, тому залишив дерев’яну машину своїм друзям і повернувся додому, в Перу.

Наступний свій автомобіль Б’єнвенідо Ортега виготовив на базі старого Volkswagen Beetle. Встановив «рідний» двигун – від іншої машини такої ж моделі. Дерев’яний кузов машини – з хінного дерева, яке зазвичай використовується в Перу для виробництва меблів, – тесля стилізував під авто 1968 випуску. На це у Б’єнвенідо пішло дев’ять місяців – він працював над проектом тільки по вихідним.

Поки автотесля зумів дістатися на своєму дерев’яному «Жуку» від Ліми до Флориди. У США у нього, як і в минулий раз, зламався двигун, але мотор повинні відновити вже до кінця цього тижня. У Нью-Йорк майстер сподівається потрапити 5 липня – якраз на 17-річчя своєї дочки.


Не пропустіть