КрАЗ почав складання спецмашин для українських шляховиків (Фото)

Компанія «Авто КрАЗ» почала виробництво партії комбінованих дорожніх машин (КДМ) для ДАК «Автомобільні дороги України». Спеціалізовані вантажні автомобілі виконані на базі самоскида КрАЗ-65055-05 і оснащені солерозкидувальним обладнанням точного дозування і поворотним відвалом. За заявою виробника, дана модель призначена для цілорічного утримання магістральних та міських автомобільних доріг з асфальтовим і цементобетонним покриттям. На даний момент в експериментальному цеху «КрАЗу» був виготовлений перший сигнальний зразок спецавтомобіля, здійснений шефмонтаж устаткування.

Самоскид КрАЗ-65055-05 володіє наступними технічними характеристиками:

потужність двигуна – 380 к.с .;
колісна формула 6×4;
рульовий механізм інтегрального типу;
гальмівна система з АВС і РТС;

Машина обладнана суцільнометалевою тримісною кабіною, в оснащення якої входять додатковий обігрівач і ремені безпеки. Крім цього, встановлено додаткові фари на крилах для забезпечення повноцінного освітлення дороги при використанні відвалу. Самоскидний кузов має об’єм 12 м3.

Об’єм вхідного в комплект поставки бункера для солі SCHMIDT Galeox становить 9 м 3 , і має захист від сольової корозії. Конструкція розкидача дозволяє проводити роботи не тільки з сіллю, але і з піском, гравієм або їх сумішами. Крім цього, розкидач оснащений системою зволоження протиожеледного матеріалу сольовим розчином.

Управління системами спецобладнання і снігоочисної відвалу, також вироблений компанією SCHMIDT, здійснюється дистанційно, з кабіни водія за допомогою електронних дисплеїв з можливістю регулювання щільності посипання і т.д. Для надійності посипання на шляхопроводах, мостах, пульт посипання має спеціальну функцію, яка дозволяє миттєво збільшити щільність посипання до максимальних показників.

Для подач матеріалу від ожеледиці використовується стрічковий гумовий транспортер. Жолоб, по якому здійснюється подача сумішей від транспортера до дискового розподільника, виготовлений із пластику, що, в свою чергу забезпечує більш якісний прохід матеріалу і запобігає його налипання на стінки при низьких температурах.

Дисковий розкидач має можливість управління напрямом розкидання матеріалу симетрично і асиметрично (вліво-вправо рівномірно, тільки вправо, тільки вліво, вліво і вправо нерівномірно) у напрямку руху автомобіля за допомогою пульта управління з кабіни водія.

В даний час на підприємстві проводяться роботи по збірці партії з 67 КДМ на базі самоскида КрАЗ-65055-05, які будуть поставлені ДП «Київський облавтодор» ДАК «Автомобільні дороги України».

Джерело enki.ua

Не пропустіть