«Укравтодор» пообіцяв побудувати «розумні дороги». Що це?

В інтерв’ю «Економічній правді» керівник «Укравтодору» Славомір Новак розповів, якими мають стати українські дороги в майбутньому. За його совами, відомство налаштоване реалізувати проект під назвою «розумні дороги», який має на увазі, наприклад, формування умов для зважування фур в русі, де власники будуть зобов’язані платити за те, що використовують певну ділянку дороги.

Також в «пакет» входить автоматичний контроль швидкості, що буде працювати в комплексі з поліцією, а за рахунок коштів з Фонду безпеки планується закуповувати камери для автофіксації ПДР. Також будуть створені спеціальні системи для контролю трафіку, збору плати з вантажного транспорту і так далі.

«Ми будемо імплементувати в Україні цю тему, але першочергове завдання – відремонтувати дороги. Щоб створити систему розумних доріг, необхідні розумні машини. Розумні системи на дорогах вимагають розумних машин», – зазначив Новак.

До слова, за його словами закінчити з ремонтом доріг в «Укравтодорі» планують через п’ять років. Що стосується платних доріг в країні, то це будуть абсолютно нові траси, побудовані як альтернативна безкоштовним. Як зазначалося раніше, перший можливий проект в цьому напрямку – дорога від міста Львів до польського Краковець. Її будівництво обійдеться порядку 500 – 600 мільйонів євро.

Джерело auto.ria.com

Не пропустіть