Власників електромобілів порадують нововведеннями

В Україні затвердили норми проектування парковок з установкою обов’язкових зарядних станцій для електричних транспортних засобів. Спеціалізованих зон повинно бути не менше 5% від загальної кількості паркомісць.

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе, Україна активно долучається до процесу переходу на екологічні транспортні засоби. Наприклад, в 2015 році в країні налічувалося всього 500 електрокарів, а зараз майже 13 000. Тільки цієї весни попит на електромобілі серед українських виріс на 67%. У зв’язку з цим будівельні норми зажадали деяких доопрацювань.

Нова норма починає діяти вже з 1 липня цього року. Тобто, з липня все нові або реконструйовані парковки повинні обов’язково будуватися з дотриманням цієї вимоги. У перспективі до 2030 року всі парковки в Україні повинні бути оснащені електрозарядками в ста відсотках випадків. Це, в першу чергу, комфорт людей, які користуються електрокарами.

Згідно з новими змінами в ДБН, не менше 5% машиномісць від загальної кількості в гаражах і автостоянках необхідно виділяти для облаштування зарядними пристроями для паркування транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами (одним або декількома).

Джерело autonews.ua

Не пропустіть