Нові реалії: штраф за перевищення швидкості на 1 км/год та нові знаки (Фото)

Влада Фінляндії прийняли рішення радикально посилити покарання для порушників ПДР

З 1 червня 2020 року штрафувати автомобілістів будуть навіть за перевищення швидкості всього на 1 км/год. Так, водіям, які перевищать швидкість на 1-10 км/год, доведеться заплатити 100 євро штрафу. У свою чергу, за перевищення на 10-15 км/год покарають на 170 євро, а на 15-20 км/год – на 200 євро.

Крім того, Фінляндія проводить наймасштабніше за останні 30 років оновлення системи дорожніх знаків. Зокрема, на швидкісних трасах з’явиться знак мінімальної швидкості. Схематичне оповіщення для автомобілістів буде і на ділянках, де заборонено використання шиповану гуми.

Будуть встановлені знаки, що забороняють рух мопедів, велосипедистів і навіть пішоходів. Також вводяться позначення для велосипедної дороги і перетину головної дороги велосипедистами. Про автозаправну станцію будуть сигналізувати окремо за видами палива і т.д.

Наприклад, фігурку чоловіка на пішохідному переході змінив безстатевий чоловічок: «Не має істотного значення, хто зображений на знаку, чоловік або жінка. Важливим є те, що зображення чітко передає дію», – раніше повідомив Юкка Хопеавуорі з Транспортного відомства.


Не пропустіть