Названо найнебезпечніші кросовери на ринку

Сучасні автомобілі оснащуються великою кількістю систем безпеки. Однак, це не гарантує, що вони не будуть потрапляти в аварії. Завжди знайдуться моделі, з якими частіше ніж з іншими трапляються дорожні інциденти. Міністерство транспорту США назвало найнебезпечніші кросовери.

Експерти проаналізували 25 мільйонів старих автомобілів, і склали рейтинг на основі коефіцієнта за кількістю нещасних випадків зі смертельними наслідками.

У сегменті кросоверів показник смертності в середньому має коефіцієнт 1,7. Це найменший показник з усіх сегментів. Тобто можна стверджувати, що кросовери безпечніше, ніж, наприклад, пікапи. Це випливає зі звіту. У пікапів показник смертності в середньому має коефіцієнт 2,3.

Найгірші показники з безпеки серед кросоверів у Kia Sportage (коефіцієнт 3,8), Jeep Wrangler (3,6), Lincoln MKT і Mitsubishi Outlander Sport (3,3).

У субкомпактного Buick Encore, чиє перше покоління з’явилося в 2012 році, коефіцієнт дорівнює 3,2. У популярного у багатьох країнах Mitsubishi Outlander ця цифра дорівнює 3,2. Компактний повнопривідний Subaru Forester отримав такий же коефіцієнт.

Компактний Nissan Rogue отримав коефіцієнт 2,9. Трохи безпечніше Honda CR-V (2,7) і Chevrolet Equinox (2,5).

Джерело autonews.ua

Не пропустіть