Українець створив незвичайний електромобіль (фото)

Ентузіаст із Львівської області пересів на електромобіль власного виробництва. Футуристичний електрокар підкорив городян і про нього вже розповідають уже в усьому світі.

Про це повідомляє Сьогодні.

Ця тримісна диво-машина – авторський проект українського винахідника-самоучки Василя Тертеки. Чоловік сам сконструював електрокар, щоб з найменшими витратами їздити на пасіку. А тепер катає на ньому городян.

“Нормально тягне, нормально їде. Взагалі, нормальна машина. Я тільки за те, щоб люди перейшли на такі автомобілі, тому що це дуже вигідно, дешево”, – говорить житель Городка Микола Музика.

Зробити електромобіль Василь вирішив, коли пальне подорожчало до 30 гривень за літр. Спочатку спробував кататися на електровелосипеді. Але через дошкульні дощі і вітер вирішив проекспериментувати.

“Я вирішив зробити електрокар. Хоча б не дме в обличчя, не ллє на голову. Набагато краще, ніж на велосипеді”, – розповідає винахідник Василь Тертека.

Машину зробив з електровелосипеда. Сам переробив акумулятор, щоб його вистачало на тривалу поїздку, зварив раму, придбав колеса, а у сусіда позичив залишки пластику, з якого сконструював обшивку автомобіля. На запчастини витратив до півтори тисячі доларів.

“У мене немає ніяких креслень. Я почав варити каркас. Передню підвіску зварив. Все це саморобне. Все робив сам”, – говорить Василь Тертека.

Від бажаючих покататися, або хоча б сфотографуватися з електромобілем Василя Івановича в рідному Городку відбою немає. Місцеві хотіли б і собі розжитися таким чудом техніки.

“Дуже хороший автомобіль. Я б хотів собі такого придбати, але кошти не дозволяють”, – каже житель Городка Степан Калабан.

“Я сама придивляюся, щоб хто мені такого подарував. Дуже красиво і зручно”, – ділиться враженнями мешканка Городка Меланія Сосенко.

На одному заряді машина Василя Тертеки проїжджає 120 км. За підрахунками винахідника, на 100 км він витрачає всього дві гривні.


Не пропустіть