Які нововведення чекають українських водіїв

Залишилося всього кілька днів до позачергових виборів до Верховної Ради. Але до цього моменту народні депутати можуть затвердити ряд законопроектів, які безпосередньо стосуються автомобілістів. Які нововведення чекають нас найближчим часом?

На розгляді депутатів Верховної Ради зараз знаходиться законопроект, що передбачає введення нових дорожніх знаків, які повинні інформувати власників електромобілів про найближчу зарядну станцію, стоянку або сервіс. Крім того, пропонується на електрокари видавати спеціальні таблички з буквами і цифрами зеленого кольору. Експерти вважають, що ВР може затвердити цей законопроект.

Ще один законопроект, прямо стосується автомобілістів, передбачає збільшення штрафу за їзду без паска безпеки до 510 грн. Зараз за таке адміністративне правопорушення штрафують на 51 грн. Багато українських водіїв вважають за краще не користуватися ременями безпеки. За статистикою, таких водіїв на дорогах не менше 80%.

Георгій Ловігін, доктор медицини невідкладного стану відділу медицини катастроф Києва, стверджує, що відсутність ременя безпеки найчастіше призводить до травм або до летального результату в більшості ДТП.

Раніше повідомлялося, що депутати Верховної Ради повинні розглянути ще два законопроекти, що стосуються електромобілів, але потім їх зняли з порядку. Мабуть, їх розглядатимуть вже депутати нового скликання українського парламенту.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть