В Україні презентували проект новітньої бойової машини

Інженерна група «Азов» розробила проект нового танка «Тірекс» на базі радянського Т-64. Про це повідомив головний редактор військового журналу Defense Express Сергій Згурець.

«Як відомо, бойові дії в зоні АТО підштовхнули керівництво Міноборони до необхідності термінового вирішення завдання щодо подальшої модернізації танка Т-64 і створення важкої БМП. Ці орієнтири означені в рамках державного замовлення на 2016 рік», – написав він.

Як зазначено, якщо машина успішно пройде випробування Міноборони, вона може бути поставлена на конвеєр.

«Танк «Тірекс» є глибокою модернізацією танка Т-64 з метою створити бойову машину з можливостями, компонуванням і оснащенням, які будуть відповідати вимогам як сучасних конфліктів, так і майбутніх бойових дій і способів застосування важкої бронетехніки як в наступі, так і обороні», – повідомив Згурець.

Також повідомляється, що поряд з технічною пропозицією для танка «Тірекс» інженерна група «Азов» представила на розгляд Міноборони проект важкої бойової машини піхоти – «Азовонька».

«За своїм конструкційним ноу-хау і потенційними бойовими можливостями така БМП є близькою родичкою «Тірексу» і буде здатна виконувати з ним бойові завдання пліч-о-пліч», – написав Згурець.

Раніше в Міноборони повідомляли про підписання з держпідприємствами 73 контрактів на поставки озброєння і військової техніки на загальну суму понад 2 млрд грн.


Не пропустіть