Представлено нову броньовану машину Hamza MCV (Фото)

Blitzkrieg Defense Solutions, приватна пакистанська компанія (раніше відома як Cavalier), продемонструвала свою власну розробку – колісну бойову броньовану машину 8 × 8 Hamza MCV (Multi-Role Combat Vehicle – багатоцільова бойова машина) на виставці IDEAS 2016 Пакистані, пише wartime.org.ua.

За інформацією розробників, приватної компанії Blitzkrieg Defense Solution, Hamza MCV приводиться в рух двигуном потужністю 600 к.с., який забезпечує питому потужність більше 20 к.с. / т. Це означає, що вага машини може досягати 30 тон, що можна порівняти з іншими аналогічними бойовими машинами 8 × 8, такими як Mbombe 8 (28-тон) південноафриканської компанії Paramount Group.

Стверджується також, що Hamza MCV має корисну вантажопідйомність понад 15 тон. З точки зору бронювання, Hamza забезпечує балістичний захист до STANAG 4569 Level-4 і протимінний захист до STANAG 4569 Level-4B.

Машина може перевозити до 14 осіб. На неї також можуть встановлюватися різні електронно-оптичні прилади, в тому числі нічного бачення. Hamza може бути озброєна бойовим модулем або з 12,7-мм крупнокаліберним кулеметом, або з 30-мм автоматичною гарматою.

Мабуть компанія Blitzkrieg намагається запропонувати своє рішення для двох програм пакистанської армії.

По-перше, армія Пакистану шукала бойову броньовану машину 8 × 8 (принаймні з 2014 року), щоб підвищити свою здатність швидко перекидати піхоту по все більш розширюваній дорожній мережі в країні. По-друге, армія потребує машини із захистом від мін і засідок (MRAP). Hamza MCV відповідає обом вимогам.

Не відомо, чи закупить чи пакистанська армія Hamza MCV, але за вказаними вище двома напрямами дана машина є основним претендентом.


Не пропустіть