В Україні презентували концепт бронемашини, що літає (Фото)

Українські дизайнери презентували концепцію бронемашини E-LSFV, яка літає й може бути використана для військових потреб

Про це повідомляє Naked Science.

Літаючий електромобіль може бути використаний для військовий потреб. Планується, що він зробить підрозділи спецпризначенців більш мобільними.

Концепція являє собою автомобіль з несучою рамою, повною спорядженою масою до 3 тон, з екіпажем в дві людини, який може перевозити загін з чотирьох чоловік. Також, передбачено бронювання передньої частини і днища автомобіля.

Зверху машини знаходиться величезна платформа, яка є квадрокоптером. Якщо її прибрати, то машину можна використовувати як звичайний броньований автомобіль.

Компонування бронемашини передбачає розміщення біля передньої і задньої осі електродвигунів, потужність кожного складе до 80 кВт. Джерела живлення дизайнери розташували в дні автомобіля.

Нагадаємо, ательє Italdesign та компанія Airbus презентували на Женевському автосалоні концепт літаючого автомобіля – модель Pop. Up, яка отримала два змінних електричних модуля для пересування по землі і повітрю.

У Голландії місцева компанія PAL-V розпочала прийом замовлень на літаючий серійний автомобіль Liberty, поставки якого плануються наприкінці 2018 року.


Не пропустіть