Санітарні автомобілі «Богдан» відправлять на фронт

Черкаський автозавод «Богдан» уклав контракт із Міністерством оборони України на виготовлення цього року 100 санітарних автомобілів для потреб військових. Цими днями підприємство вже передало першу партію — 10 санітарних автомобілів «Богдан-2251» представникам міністерства. Як розповів директор автоскладального заводу «Богдан» Владислав Сопіт, машину розроблено для роботи в непростих дорожніх умовах. Вона повнопривідна, має посилену підвіску. У салоні можна перевозити до 8 легкопоранених у сидячому положенні або 4 тяжкопоранених у лежачому. Автомобіль оснащено кондиціонером, мінімізовано ризики потрапляння пилу і бруду всередину. Транспортний засіб комплектуватимуть медичним устаткуванням. Гарантія на авто стандартна: 3 роки, пише ukurier.gov.ua.

Цей санітарний автомобіль, за словами представника Міністерства оборони військового медика Павла Мацери, успішно пройшов випробування у Донецькій і Луганській областях. Завод усунув недоліки, які виявили під час експлуатації в реальних умовах.

Корпорація «Богдан» бере участь у 12 програмах оборонного відомства, створюючи військовий продукт. Окрім того, постачає вантажні автомобілі.

— На сьогодні вже відправлено 129 одиниць такої техніки, — розповів начальник представництва державного замовника Микола Ковтун. Він зазначив, що всі ці програми «Богдан» виконує за обігові кошти підприємства до укладання контракту. Нині підписано вже чотири угоди.


Не пропустіть