Представлений довгоочікуваний пікап Mercedes-Benz X-Class (Фото)

Місцем презентації пікапа Mercedes-Benz X-Class, правда поки в статусі концепту, була обрана Швеція.

До складу силової гами німецької вантажівки, який як і обіцяв виробник отримав справжній стиль Mercedes-Benz з японським корінням увійдуть рядні четвірки в комплекті з автоматичними трансмісіями і заднім приводом від Nissan Navara в початкових варіантах оснащення.

Щоб отримати справжню мерседесовску начинку доведеться доплатити за більш просунуті версії. У них Mercedes-Benz X-Class буде оснащуватися дизельним V6 з 7-ступінчастою автоматичною трансмісією. Аналогічним мотором оснащуються кросовери GLC, GLE і GLS, де його віддача становить 249 – 258 к.с. і 620 Нм. З таким мотором Mercedes-Benz GLS розганяється до 100 км/год за 7,8 секунди, а його маса становить 2,5 тонни. Для цих варіантів вже буде доступна фірмова система повного приводу 4Matic, спеціально допрацьована для цього типу кузова.

Вантажопідйомність пікапа Mercedes-Benz X-Class складе 1 100 кг, а обсяг простору на вантажній платформі становить 4 куб. метра, а це, як заявляють інженери компанії, дозволяє розмістити 60 ящиків пива.

Список допоміжних систем буде аналогічний кроссоверам Mercedes-Benz: система стеження за дорожньою розміткою та знаками, система кругового відеогляду, система моніторингу сліпих зон і активний круїз-контроль, запозичений у останнього E-Class.

Новинка німецького бренду орієнтована, в першу чергу, на ринки Латинської Америки і Австралії, але також буде поставлятися в Нову Зеландію, ПАР, розглядається можливість поставок до Туреччини і країн Близького Сходу.


Не пропустіть