Презентували екологічний кросовер із запасом ходу в 1000 км (Фото)

Китайська компанія Grove представила автомобіль Obsidian. Головна особливість нової машини – водневий двигун, що заряджається за кілька хвилин.

Воднева силова установка поєднує в собі переваги електричного мотора і класичного двигуна внутрішнього згоряння. Енергія водню дозволяє новому автомобілю долати великі відстані – в компанії оголошують запас ходу в тисячу кілометрів. При цьому заправка Grove Obsidian відбувається всього за три хвилини. Новий автомобіль відповідає стандартам екологічності – продуктом роботи двигуна є звичайна водяна пара.

Корпус Obsidian виконаний з вуглецевих матеріалів. Інженери Grove запевняють, що розроблена ними технологія водневого двигуна повністю безпечна – на випадок аварії передбачена система відводу палива. Запуск моделі в серійне виробництво планується в 2020 році.

Технологія водневих двигунів набирає популярність – вони мають більший запас ходу і працюють на дешевих ресурсах. В даний момент в Лондоні створюється перша партія класичних двоповерхових автобусів на водневих двигунах.


Не пропустіть