Вперше сфотографували прототип автомобіля Apple

Рано чи пізно це мало статися: Фотошпигуни зловили під час випробувань прототип майбутнього електромобіля Apple. Також з’явилася інформація про те, що IT-гігант відкрив автомобільний підрозділ в Європі, пише auto.bigmir.net.

Шпигунські фотографії Apple iCar чомусь першими поширили китайські ЗМІ, тоді як відомості про те, як розвивається автомобільний проект компанії повідомили німецькі газети.

Зокрема, видання Handelsblatt розповіло про те, що компанії Apple не вдалося домовитися про співпрацю з BMW і Daimler. Топ-менеджери IT-компанії не раз зустрічалися зі своїми колегами з німецьких автоконцернів, але у них, очевидно, свої плани по завоюванню ринку електромобілів. У березні ми публікували коментар на цю тему від Клауса Фрелиха, члена правління BMW AG, в якому він ясно дав зрозуміти, що баварська фірма не має наміру йти на поводу у IT-компаній і виступати в ролі постачальника комплектуючих.

Зате, якщо вірити інший німецькій газеті, Frankfurter Allgeimene Zeitung, фірма Apple зуміла домовитися про партнерство з канадсько-австрійською компанією Magna Steyr, яка машин під власною маркою не випускає і охоче погодилася на роль постачальника компонентів для Apple iCar, а також, можливо, надасть для американського електромобіля свої виробничі потужності в Австрії.

На світовий ринок перший автомобіль фірми Apple вийде орієнтовно в 2020 році і, швидше за все, не буде безпілотником, а отримає лише окремі системи, що допомагають водієві під час руху. Втім, поки це тільки спекуляції, яким насправді буде Apple iCar, ми дізнаємося ще не скоро.

adb732dbdbafcf68064dbcfcb51e9723

af547aa2a09a77df26e96961fedaedd3


Не пропустіть