Літаючий автомобіль Airbus зміг здивувати (Фото)

Французькі авіатори з Airbus – фахівці з літаючого транспорту, а розробники з Italdesign знають толк в автомобільних проектах

Тому союз умів цих двох компаній привів до появи в Женеві автомобіля-дрона під назвою Pop.Up. Транспортна капсула може пересуватися як на чотирьох колесах, так і на восьми пропелерах, в залежності від транспортного «обважування», до якого вона приєднана в потрібний момент. Само собою, все це відбувається в повністю автономному режимі – як на землі, так і в повітрі.

У цьому концепті наворочено все, що людство придумало про транспортні засоби майбутнього: і автономність, і електричний привід, і модель спільного користування. Модульна конструкція дозволяє комбінувати види транспорту (наземний, повітряний і громадський), не залишаючи салону «дрономобіля». Силові установки та наземного, і повітряного модулів засновані на електромоторах, і кожна з цих тягових платформ має свої власні батареї. Є свій акумулятор і у пасажирській шкаралупи.

А ідея передбачає не індивідуальне володіння, а подачу безпілотного таксі за запитом пасажира. Він викликає Pop.Up зі свого мобільного пристрою, задаючи пункт призначення і параметри подорожі, а система розраховує маршрут виходячи з доступної інфраструктури та переваг пасажира. Там, де можливо пролетіти по повітрю, використовуються авіаможливості, на дорозі пасажирський відсік відстібається від пропелерів і приєднується до колісної платформі, а при необхідності встановлюється на залізничні автономні склади або платформи типу hyperloop.

Карбоновий монокок пасажирської капсули має довжину 2,6 метра, висоту 1,4 і ширину 1,5, а розміри дрона – 5 на 4,4. І наземний, і повітряний транспортні модулі оснащені повним автопілотом, тому переміщатися на Pop.Up зможе будь-який пасажир, здатний впоратися зі смартфоном. А літаюча і їздова платформи, в свою чергу, можуть подаватися для зміни способу пересування в повністю автоматичному режимі. Звичайно, це лише макет, не здатний нікуди полетіти з Женевського автосалону і покликаний проілюструвати саму ідею переміщення в містах майбутнього.


Не пропустіть