Audi A1 перетворили в кросовер (Фото)

Від стандартного хетчбека Audi A1 вседорожня версія відрізняється збільшеним кліренсом, додатковим захистом кузова, новими бамперами і масивними колісними арками.

Компанія Audi представила всешляхову модифікацію субкомпактного хетчбека A1 другого покоління. Автомобіль отримав приставку citycarver в назві і надійде в продаж в Європі восени нинішнього року. Ціни на новинку будуть починатися від 30 000 євро.

Від стандартного хетчбека вседорожня версія відрізняється збільшеним кліренсом (+40 мм), додатковим захистом кузова, новими бамперами, іншою восьмикутною решіткою радіатора, а також масивними колісними арками. Також клієнтам пропонуються 16- або 18-дюймові колісні диски на вибір. У салоні зміни мінімальні – у машини з’явилися нові контрастні вставки різних кольорів.

Новинку побудували на модульному шасі концерну Volkswagen – MQB A0, яке лежить в основі нових VW Polo і Seat Ibiza. Інші технічні характеристики поки тримаються в секреті. За неофіційними даними, найменший кросовер буде доступний з трициліндровим агрегатом робочим об’ємом один літр, що розвиває 95 і 118 кінських сил.

Також клієнтам запропонують 1,5-літрову «турбочетвірку» потужністю 150 сил. Топові версії укомплектують дволітровим 200-сильним наддувним двигуном. Чи отримає автомобіль систему повного приводу quattro, поки невідомо.

Audi офіційно представила субкомпактний хетчбек A1 другого покоління влітку минулого року. Найменша модель німецької марки, яку в компанії називають «ідеальним компаньйоном для міського життя», стала одним з найбільш оснащених і технічно досконалих автомобілів в своєму класі. Довжина нової Audi A1 Sportback склала 4,03 м, ширина – 1,74 м, а висота – 1,4 метра. У зовнішності хетчбека використовували дизайнерські рішення, покликані дати відсилання до знаменитих ралійних автомобілів Audi 1980-х – Ur-Quattro і Sport Quattro.


Не пропустіть