Nissan представив друге покоління популярного Juke (Фото)

Компанія Nissan представила компактний кросовер Juke другого покоління. Модель переїхала на абсолютно нову платформу, завдяки якій збільшилася в розмірах і стала більшою за попередника, але при цьому вийшла легше попередника.

В основі другого Nissan Juke лежить платформа CMF-B альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi, яка вже стала базою для нових Renault Captur і Clio. Габаритна довжина кросовера склала 4210 мм, ширина 1800 мм, а висота – 1595 мм, що на 85 мм довшим, на 170 мм ширше і 30 мм нижче попередника.

Вільний простір в районі колін задніх пасажирів збільшилася на 58 мм, а об’єм багажного відділення виріс з колишніх 354 л до 422 літрів. Наприклад, багажник «старшої» моделі Qashqai вміщує всього на 8 л більше. Незважаючи на збільшені габарити, кросовер вийшов на 23 кг легше моделі першого покоління.

Що стосується зовнішності, то новий Juke отримав кузов з більш гострими лініями, зовсім іншу радіаторну решітку, а також інше оформлення верхньої світлотехніки. При цьому у кросовера залишилися добре впізнавані фірмові риси, як, наприклад, великі круглі головні фари. Найбільш помітна зміна в салоні – перемістився вгору дисплей мультимедіа, який тепер укладено в окремий корпус.

На момент запуску новий Nissan Juke буде запропонований з єдиним турбованим трициліндровим бензиновим двигуном робочим об’ємом один літр і потужністю 117 к. с., яким також оснащується маленький хетчбек Micra. Мотор працює в парі з шестиступінчастою механічною коробкою або з семідіапазонним «роботом» з двома зчепленнями, який замінив варіатор. Не виключено, що в подальшому у моделі з’явиться модифікація з потужнішим 1,5-літровим агрегатом, а також «заряджена» версія від Nismo.

Після зміни покоління Juke отримав комплекс систем напівавтоматичного управління ProPilot з функцією утримання автомобіля в займаній смузі і активного екстреного гальмування. Крім того, модель доступна з останньою версією інформаційно-розважального комплексу NissanConnect з восьмидюймовим сенсорним дисплеєм, а також підтримкою Apple CarPlay і Android Auto.

Виробництво нового Nissan Juke налагодять на підприємстві в британському Сандерленді. Як очікується, європейські продажі кросовера стартують в кінці листопада 2019 року.


Не пропустіть