Марка Hyundai анонсувала «розумну машину»

Концерн Hyundai Motor Company слідом за компанією Toyota анонсував проект автомобільного штучного інтелекту. Він дозволить машинам майбутнього «спілкуватися» між собою за допомогою сервісу, який займається обробкою великого масиву інформації. Проект, описаний в компанії як «зосередження нескінченного знання», отримав назву Car to Life ( «Автомобіль для життя»), пише motor.ru

Автомобільний штучний інтелект необхідний, в першу чергу, для безпечної роботи автопілота: на підставі інформації машини повинні «відчувати» сусідніх учасників руху. Дані про місцезнаходження машин будуть оброблятися в єдиному дата-центрі. «Тойоті» в роботі над таким проектом допомагає компанія Microsoft (сервіс Azure).

З якими фірмами в цьому напрямку співпрацює Hyundai, не пояснюється. Також корейська марка не назвала суму, яку вона планує витратити на технологію. Наприклад, Toyota в найближчі п’ять років вкладе в розвиток «розумної машини» мільярд доларів.

Коли Hyundai випустить прототип автомобіля з просунутим штучним інтелектом, невідомо. Японські марки, зокрема Toyota, прогнозують, що машини з повноцінним автопілотом з’являться на дорогах до 2020 року.


Не пропустіть