Умілець “схрестив” велосипед і авто (відео)

Свій веломобіль Мікаел Кьелльман назвав PodR ide і тепер збирає гроші на серійне виробництво таких веломашинок, пише rbc.ua.

Швед Мікаел Кьелльман побудував екологічний та економічний веломобіль PodRide для себе, щоб їздити на роботу. Але інтерес до його транспорту був настільки високим, що пізніше він вирішив налагодити серійне виробництво.

У рух PodRide наводиться як зусиллям ніг, так і за допомогою компактного електромотора, який розганяє транспортний засіб до 25 км/год. Запасу енергії вистачає на 60 км шляху.

Мікаел подбав про комфорт пересування в PodRide і оснастив його вентиляцією для поїздок влітку і обігрівом для зимових вилазок. Крім того, в велокарі знайшлося місце для багажника, а при необхідності його можна доповнити вантажним причепом для перевезення більшої поклажі або спеціальний причеп для перевезення дітей. При цьому сам водій розташовується на комфортному кріслі, як в автомобілі. А щоб зробити транспортний засіб більш безпечним, Кьелльман обладнав його фарами і звуковим сигналом.

Для країн, в яких заборонено використовувати чотириколісні велосипеди, шведський конструктор передбачив двоколісну конструкцію.

Зараз Мікаел Кьелльман збирає кошти на дрібносерійне виробництво PodRide на краудфандинговій платформі Indiegogo. Поки що йому вдалося зібрати близько $ 2700 з необхідних $ 30 тисяч.

Технічні характеристики PodRide:
Довжина: 180 см
Ширина: 75 см
Висота: 145 см
Висота посадки: 50 см
Вага: 70 кг
Колеса: 20-дюймові
Колісна база: 88 см
Радіус розвороту: 3,5 м
Двигун: 250 Вт, електричний
Передачі: 14-швидкісна велосипедна
Запас ходу: 60 км
Швидкість: 25 км/год (на моторі)
Викиди CО2: 7 г/км


Не пропустіть