Які новинки кросоверів В-класу появляться в Україні

Кросовери В-класу – найперспективніший і швидко зростаючий автомобільний сегмент в Україні. Крім того, тут найбільше новинок. Ще більше їх стане буквально в найближчий час. Тому, не виключена зміна лідерів. Про це повідомляє AUTO-Consulting.

За даними AUTO-Consulting, в травні 2016 р, в порівнянні з травнем минулого року, зростання продажів кросоверів В-класу склало 104%. А за перші 5 місяців 2016року, в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року – цілих 155%. Для порівняння: за 5 місяців цього року зростання продажів в сегменті C SUV в порівнянні з аналогічним періодом 2015 го було 46%. А в D SUV – 36%.

Причин популярності і зростання продажів в сегменті В SUV – кілька. По-перше, це зручний міський формат транспорту, на якому можна переміщатися не тільки по асфальту. По-друге, – відносно доступні ціни. По-третє, – велика кількість новинок, які з’явилися на нашому ринку останнім часом припадають саме на B-SUV.

Родоначальником цього класу прийнято вважати Nissan Juke, хоча якщо розібратися, то вперше відкрили цей сегмент саме в Україні в 1967 році. Формально підходить під його критерії та Lada 4×4 (в минулому “Нива”), яка продається і по тепер. Але саме з появою Nissan Juke виникло зростання попиту на такі авто і автовиробники кинулися розробляти все нові і нові кросовери.

Сьогодні новий Suzuki Vitara – лідер продажів серед нових моделей імпортних кросоверів в своєму класі. Тому, можна стверджувати, що повернення Vitara пройшло вдало. До класичної філософії цієї моделі додалися сучасні технології. На вибір пропонуються два мотори – 1,6-літровий бензиновий потужністю 116 к.с. або 1,4-літровий 140-сильний бензиновий для версії Vitara S. Коробки передач – 5-ст МКПП або 6-ст АКПП. Привід – передній або повний. Теж на вибір.


Не пропустіть