BMW i8 нового покоління стане в два рази потужнішим

Купе BMW i8 другого покоління отримає силову установку сумарною потужністю 750 кінських сил. Таким чином, модель стане більш ніж в два рази потужніший нинішньої двохдверки. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє видання Automobile.

Баварці відмовляться від використання нинішнього 231-сильного 1,5-літорового турбомотора на користь повністю електричної установки. Вона буде складатися з трьох силовий агрегатів і модернізованого комплекту акумуляторів підвищеної ємності, які дозволять спорткару проїжджати без підзарядки до 500 кілометрів.

Наступний BMW i8 отримає систему повного приводу з розподілом тяги між колесами, а також адаптивну підвіску з функцією, яка буде аналізувати дорожнє полотно.

За попередніми даними, нове купе запустять в серію у 2022 або в 2023 році.

BMW i8 поточного покоління оснащується гібридною силовою установкою, що включає 231-сильний трициліндровий ДВЗ, електричний двигун потужністю 131 силу, блок літієвих батарей і шестиступеневий «автомат». У сумі агрегати видають 362 кінські сили. Купе здатне набирати першу “сотню” за 4,4 секунди, а його максимальна швидкість обмежена електронікою 250 кілометрами на годину.


Не пропустіть