Неймовірне видовище: як виглядатиме вантажівка майбутнього (Фото)

Компанія Івеко розробила концептуальний футуристичну вантажівку Z Truck. Вантажний автомобіль, розрахований для перевезення вантажів на далекі відстані, оснащений двигуном, що працює на біометані, одержуваного з очищеного біогазу, пише expres.ua.

Це дуже сучасно але здається на теренах нашої країни немає такого палива та відповідних станцій. Але, можливо, ця диво вантажівка буде їздити й на звичайному метані… Це питання на яка не має відповіді на сьогодні, та й в загалі не відомо коли цей диво прототип буде мати серійну версію. Може до того часу в Україні вже буде доступним біометан, та відповідні заправні станції.

Силовий агрегат вантажівки представлений 400-сильним двигуном з максимальним обертовим моментом 2000 Нм, що працює з 16-ступінчастою роботизованою трансмісією. Автовиробник пообіцяв вражаючий запас ходу новинки з однієї заправки газом – 2 200 км. Досягти такого запасу вдалося завдяки застосуванню ряду новітніх технологій.

Варто зазначити що 2200 кілометрів шляху подолати вантажівка зможе за допомогою ряду інноваційних рішень: це й шини Michelin X Line Energy з низьким опором коченню, масло з наднизькою в’язкістю, алюмінієві паливні баки з багатошарової теплоізоляцією і інші технології.

Дизайн Iveco Z Truck також істотно відрізняє його від нинішніх вантажівок. Водієві доведеться звикати користуватися інтерактивним дисплеєм, встановленим на місці приладової панелі, кермом у формі штурвала і панорамним цифровим дисплеєм, який виконує функцію дзеркала заднього виду. Президент компанії Івеко П’єр Лаутт повідомив, що компанія планує в майбутньому оснастити свої вантажні автомобілі функцією автономного водіння і новітньою системою безпеки, інтегровані в їхньому дивовижному концепті Z.

yveko4

yveko-e1475629995812


Не пропустіть