Audi підтвердила вихід кросовера Q4 в 2019 році

В рамках своєї щорічної прессконференції компанія Audi підтвердила плани запуску у виробництво нового кросовера Q4. Фотографій новинки поки немає, але достеменно відомо, що фактично Q4 стане серійним втіленням концепту Audi TT Offroad, представленого в Пекіні ще в 2014 році. Головною візуальною відмінністю автомобіля від інших кросоверів Audi стане похилий дах і відкидний задній борт

П’ятимісний кросовер буде побудований на платформі MQB, добре відомої по другому поколінню моделі Q3, але на відміну від нього новинка буде дорожче коштувати і конкурувати з такими автомобілями як BMW X2, Range Rover Evoque і Mercedes-Benz GLA. Так само відомо, що слідом за зростанням розмірів нового Q3, підтягнеться і Q4: точних даних поки немає, але інженери Audi запевняють, що новинка буде довшою 4500 мм, що приблизно на 110 мм більше за аналогічний показник другого покоління Q3.

Усередині новий Q4 буде хизуватися моніторами Full-HD замість традиційних приладових панелей, навчиться розпізнавати жести водія і виконувати їх команди. Отримає мультимедійну систему з монітором в 9,2 дюйма, а так же бездротовий зарядник для гаджетів. Гамма двигунів точно не відома, але фахівці припускають, що на Q4 можуть використовуватися оновлені 1,5 і 2-літрові бензинові і дизельні «четвірки», а так само повністю новий 2,5-літровий 5-циліндровий рядник з потужністю близько 400 кінських сил у версії RS Q4. Крім цього в гамі комплектацій неодмінно буде і гібридний Q4 e-tron.


Не пропустіть