Porsche представила нове покоління кросовера Cayenne

У компанії офіційно розсекретили третє за рахунком покоління кросовера на спеціальному заході в Цуффенхаузені.
Автомобіль на відміну від попередника отримав безліч змін, починаючи від зовнішності і закінчуючи технічною частиною. У кросовера змінилася передня оптика, бампери, радіаторна решітка, а в цілому силует залишився пізнаваний, чого не скажеш про задній частині автомобіля, де змінилося практично все. У салоні нового Cayenne дизайнерські рішення виконані в стилістиці Porsche Panamera.

У третьому поколінні Cayenne була використана платформа MLB Evo, відома за моделями марок Audi і Bentley. За рахунок застосування нової платформи, об’єм багажного відділення збільшився до 770 літрів, а при складених задніх сидіннях до 1710 літрів.

У мінімальній комплектації для кросовера буде запропонований турбований двигун об’ємом 3,0 літра, який видасть 340 к.с. при 450 Нм крутного моменту. Цей двигун прийшов на зміну 3,6-літровому агрегату.

З новим мотором прискорення до сотні будуть здійснюватися за 6,2 секунди, а максимальна швидкість буде обмежена електронікою на позначці 245 км/год. Версія Cayenne S буде обладнана бітурбо-мотором об’ємом 2,9 літра.

Потужність складе 440 к.с, а показник крутного моменту – 550 Нм. Розгін в даному випадку буде здійснюватися за 5,2 секунди, а з пакетом Sport Chrono за 4,9 секунди.

На німецькому ринку новий Porsche Cayenne вже доступний для замовлення і пропонується за ціною від 74 830 євро.


Не пропустіть