Мінімальний набір навісного обладнання для фермера

В даний час неможливо собі уявити фермерську діяльність без минитрактора з комплектом навісного обладнання. Зазвичай малі фермери обробляють земельні ділянки площею від 2 до 15 гектарів. Тому в цій статті будемо розглядати перспективні напрямки для таких господарств. Постараємося дати відповідь на питання: Яка техніка потрібна фермеру в першу чергу? А оглянути необхідну техніку можете на сайті.

Напрямки фермерської діяльності
Можна виділити три основні види діяльності:

Вирощування овочів, або зернових. Варто уточнити, що вирощування зернових в невеликих масштабах збитково. Найбільш вигідним вирощування картоплі, часнику, цибулі, моркви і буряка. Ці культури досить витривалі і приносять хороший урожай.
Вирощування фруктів і ягід. Цей вид фермерського господарства займає гідну нішу в українських фермерів.
Розведення корів, свиней, овець, кіз і т.д. це найбільш трудомісткий і кропіткий бізнес, що вимагає великих фінансових витрат для старту. Але якщо враховувати ціни на м’ясо-молочну продукцію та швидкість отримання нового приплоду, можна розраховувати на хороший дохід.
Це не всі перспективні види фермерської діяльності, але основні ми перерахували. Виходячи з обраного напрямку в першу чергу потрібно вибирати трактор і мотоблок, а потім під них підібрати навісне обладнання.

Вибір мінітрактора і мотоблока
Варті уваги українські мотоблоки «Мотор Січ». У «Мотор Січ» досить широкий асортимент мотоблоків мають чотиритактний бензиновий або дизельний двигун з повітряним охолодженням. У порівнянні з китайськими мотоблоками в базовій комплектації можливість розблокування диференціалів. Крім цього мотоблок оснащений коробкою передач зі зниженими швидкостями. До недоліків слід віднести не стандартні конструкцію причіпного вузла. Без переробок до цих мотоблоків підходить тільки спеціальне навісне обладнання. Вартість мотоблока «Мотор Січ» перевищує номінальну вартість китайського. При виборі китайського мотоблока краще зупинитися на важкому мотоблоки з двигуном водяного охолодження. Такі вироби оснащені разблокіруемий діференціаламі і повноцінної коробкою перемикання передач. До них випускається різноманітне навісне обладнання. Більшість китайських мотоблоків з двигуном повітряного охолодження за своєю суттю мотокультиваторами.

При виборі минитрактора краще звернути увагу на безрамні моделі з несучої трансмісією. Зазвичай на такі трактора встановлюють 3-х циліндровий двигун потужністю від 24 к.с. і трьох точкове причіпний пристрій з гідравлічною системою підйому навісного обладнання.

Відповідаючи на питання, так що краще придбати мотоблок або мінітрактор, фахівці порекомендують мати в господарстві обидва пристрої Вибір навісного обладнання
Вибирати навісне обладнання потрібно виходячи з напрямку діяльності. Не залежно від виду обраної діяльності, кожному фермеру необхідно навісне обладнання для обробки грунту: плуг і (або) фреза для обробки грунту, зубчаста борона, культиватор. Крім цього, знадобиться навісний обприскувач і причіп Так само на початковому етапі бажано придбати овочеву і зернову сівалки. Навісне обладнання для вирощування овочевих культур
Для вирощування картоплі: картоплесаджалка, пропольнікі, окучники, обприскувач, ботвоудалитель або косарка, картоплекопач.

Для вирощування часнику і цибулі: чеснокосажалка, сівалка для бульбочек, пропольнік, культиватор, обприскувач, чеснококопалка.

Для посіву овочевих культур моркви і буряка необхідна сівалка, навісне обладнання для догляду за посівами, перераховано вище. Для прибирання червоною (круглої) буряка можна використовувати вібраційну або транспортерну картоплекопалку У малому господарстві можуть виникнути складності з прибиранням моркви і цукрових буряків. Великі господарства використовують для прибирання дорогі комбайни або підкопують коренеплоди скобою що вимагає від трактора високих тягових характеристик. Потужності минитрактора для цього не вистачить. Навісне обладнання для садівників
Садівничий бізнес може розвиватися в двох напрямах. Перший напрямок продаж плодів і ягід вирощених в саду. Друге створення розплідника. Для саду і ягідника необхідно навісне обладнання для обробки міжрядь. Можна використовувати фрези або плуги. Ряд садівників залишають міжряддя задернелих. Для обробки використовують роторні косарки або мульчери. Косарка це перспективне знаряддя для обробки міжрядь. Для механізації робіт в розпліднику знадобиться: сортувальна машина для насіння, розсадосадильна машина, скоба для підкопування саджанців і обладнання перераховане вище: сівалка, культиватор для обробки міжрядь, обприскувач.

Навісне обладнання для тваринницьких господарств
Для заготівлі кормів необхідно купити: косарку (роторну або сегментну) граблі, в середніх господарствах виправдана покупка тюковальщіка сіна або прес підбирача.


Не пропустіть