Suzuki готує дуже дешевий кросовер із сміливим дизайном (Фото)

У 2018 році на автомобільній виставці в Індії Suzuki Motor на стенді своєї місцевої філії Maruti Suzuki представила концептуальний кросовер Future-S з дуже сміливим і цікавим дизайном. Тоді ж було оголошено, що в гамі з’явиться схожий на цей концепт серійний продукт. На дворі вересень 2019 року – опубліковано перше неофіційне фото бюджетного кросовера Suzuki, прообразом якого був Future-S.

За повідомленням індійської версії видання Autocar, новий кросовер називається Suzuki S-Presso. В екстер’єрі цієї машини ніщо не нагадує про торішній концепті, крім загальних пропорцій, якi характеризуються високим кузовом, коротким капотом і вузьким склінням. Стиль у S-Presso набагато спокійніший, він перетинається з моделями Alto і Brezza.

S-Presso повинен стати головним конкурентом популярного в Індії Renault Kwid. Довжина, ширина, висота Сузукі – 3565, 1520 і 1564 мм відповідно, колісна база – 2380 мм. Для порівняння, «Квід» на 114 мм довший (3679 мм) і на 59 мм ширше (1579 мм), а його колісна база більше на 42 мм (2422 мм), але при цьому Renault на 86 мм нижче (тисячі чотиреста сімдесят вісім мм).

За попередньою інформацією, S-Presso розроблявся власними силами індійської філії Suzuki, без залучення фахівців з Японії.

Під капотом у новинки встановлена ​​«атмосферна» «трійка» K10B об’ємом 1,0 літр. Її потужність становить 68 к.с, і працювати вона буде з «роботом» або ж з 5-швидкісною «механікою». Якщо пізніше в серію піде «підігріта» версія, то її можуть оснастити 1,0-літровою “турботрійкою» Boosterjet потужністю 102 к.с. від хетчбека Baleno RS, а в Європі у дореформеного Baleno цей мотор розвиває все 112 к.с, і працювати він може не тільки з 6-швидкісною «механікою», а й з 6-ступінчастим “автоматом”.

Машина буде продаватися за ціною від 350 000 рупій (близько $4900 в еквіваленті).

Дебют Maruti Suzuki S-Presso відбудеться вже 30 вересня поточного року.


Не пропустіть