Забутий в гаражі 30-річний Ford Sierra продали за цiною нового Porsche Panamera (фото)

На аукціоні у Великобританії виставили на продаж Ford Sierra RS Cosworth, що простояв у гаражі 28 років. Автомобіль продали за 80 тис. фунтів стерлінгів, це понад 100 тисяч американських доларів. Стільки зараз коштує новий Porsche Panamera.

Sierra з приставкою RS Cosworth дебютувала на Женевському автосалоні в 1985 році, а серійне виробництво моделі запустили в 1986-му. Усього було випущено 5 545 примірників таких авто, з яких 500 фірма Tickford переобладнала на тридверні RS500 Cosworth – саме такий ексклюзив виявили в гаражі. Такі хетчбеки мали більш розвинений аеродинамічний обвіс і форсований до 227 к.с. двигун зі збільшеним турбонагнітачем й іншим набором паливних форсунок.

Згідно з оригінальним каталогом 1986 року, модель Sierra в такому виконанні оснащувалася 2,0-літровим турбомотором Cosworth потужністю 204 к.с. Трансмісію модель запозичила у Ford Mustang. Прискорювався автомобіль з місця до «сотні» за 6,5 сек. Максимальна швидкість становила 240 км/год.

Разом з автомобілем його останній покупець отримав оригінальні документи, сервісну книжку, талон техогляду з 90-х років, керівництво по експлуатації та запасні ключі.


Не пропустіть