Топ-10 найпопулярніших люксових кросоверів в Україні

Які люксові кросовери українці найчастіше купують в 2020 році

Люксові кросовери в Україні користуються підвищеним попитом. Навіть на карантині, коли в цілому продажі нових автомобілів в країні впали майже вдвічі. Якщо ви подивіться топ-10 найбільш продаваних авто в квітні, то побачите, що в вітчизняну «десятку» бестселерів увійшли відразу два преміальних «паркетника».

Зростали продажі і інших преміальних моделей SUV. Наприклад, в квітні під час пандемії коронавірусу українці купили в два рази більше Audi Q8, ніж роком раніше. А це найбільший і найдорожчий кросовер компанії.

Продажі Land Rover Discover Sport взагалі зросли більш ніж в п’ять разів. Попит на BMW X7 виріс приблизно в сім разів.

Отже, як виглядає топ-10 найпопулярніших люксових кросоверів в Україні за підсумками продажів в квітні 2020 роки? За даними MMR.net.ua, в «десятку» увійшли наступні моделі.

BMW X5

За підсумками квітня преміальний BMW X5 увійшов в топ-10 найпопулярніших автомобілів в Україні, посівши шосте місце. А в сегменті люксових SUV він взагалі став бестселером «карантинного» місяця.

X5 змінив покоління в 2018 році. Автомобіль переїхав на нову платформу, яку він тепер ділить з X7. Новий кросовер вміє змінювати кліренс. Також «німець» отримав шасі з задніми колесами, які вміють повертатися, та активний задній стабілізатор.

Електронна панель приладів і нова мультимедійна система з керуванням жестами входять в базове оснащення.

Mercedes GLE

Mercedes-Benz GLE Coupé 2019, designo hyazinthrot metallic, Outdoor
Mercedes-Benz GLE Coupé 2019, designo hyacinth red metallic, outdoor

Mercedes GLE – ще один люксовий кросовер, який користувався підвищеним попитом в Україні під час карантину.

Нове покоління GLE дебютувало в тому ж році, що і BMW X5 – в 2018-м. Автомобіль побудований на одній платформі з S-класом.

Перед водієм розміщений величезний «планшет», який об’єднує цифрову приладову панель і екран мультимедіа, якою можна керувати жестами або голосом.

У топових версіях GLE здатний заздалегідь підлаштовуватися під стан дороги. І навіть нахиляти кузов машини всередину повороту. А адаптивний круїз-контроль кросовера заздалегідь скидає швидкість до 100 кілометрів на годину, якщо виявить попереду затор.

Mercedes GLS

GLS – найбільший і найдорожчий кросовер Mercedes. Якщо, звичайно, не брати до уваги Mercedes-Maybach GLS, який в Україні офіційно не представлений.

Кросовер третього покоління побудували на одній платформі з Mercedes GLE. Одна з фішок нового GLS, який дебютував на початку 2019 року, – розумна підвіска, яка вміє сканувати дорогу попереду і заздалегідь готуватися до нерівностей. Вона здатна пригнічувати крен в поворотах, дозволяє регулювати кожне колесо окремо і може навіть допомогти вибратися з піщаної пастки, змушуючи машину підстрибувати і розгойдуватися.

Porsche Cayenne

Світовим бестселером Porsche є Macan. Однак українці віддають перевагу більш дорогому і місткому Cayenne. За підсумками квітня він зайняв четверте місце в списку найбільш популярних люксових кросоверів в Україні.

Дебют Cayenne третього покоління відбувся в 2017 році. Новинку побудували на новій платформі, яка до того використовувалася при розробці Audi Q7 другого покоління і Bentley Bentayga. Старими в шасі залишилися тільки активні амортизатори. А от інші елементи – нові.

Вперше Cayenne укомплектували задньою віссю, яка вміє підрулювати. На швидкості вище 50 кілометрів на годину вона повертає задні колеса на півтора градуси в сторону повороту, а на менших швидкостях – у зворотний бік. Це покращує маневреність автомобіля.

Audi Q8

Q8 – флагманський кросовер і найбільш продаваний (за підсумками квітня 2020 року) автомобіль Audi в Україні. Це відносно нова модель. Кросовер дебютував в 2018 році і не має попередників.

Особливістю салону Audi Q8 стали відразу три цифрових дисплея. Один з них – 10-дюймовий екран мультимедіа – встановлений на центральній консолі. Ще один – 8,6-дюймовий – відповідає за настройки клімат-контролю. Третій – 12,3-дюймова цифрова приладова панель.

За доплату німці можуть встановити адаптивну пневматичну підвіску, яка в залежності від дорожніх умов може змінювати кліренс в межах 90 міліметрів.

BMW X7

X7 – найбільший і найдорожчий кросовер BMW. Його головні конкуренти – Mercedes GLS і Range Rover.

Салон BMW X7 оснащений трьома рядами сидінь. Посадочних місць може бути сім чи шість. За замовчуванням їх сім – на другому ряду ставиться диван. Але в якості опції можна обрати більш комфортну шестимісну компоновку з трьома парами індивідуальних сидінь на всіх рядах. Всі сидіння забезпечені електричним регулюванням.

Уже в базовій комплектації X7 має 4-зонний клімат-контроль і панорамний дах. А в списку опцій – 5-зонний клімат, збільшений панорамний дах, скляна обробка органів управління, стереосистема Bowers & Wilkins і розважальна система для пасажирів задніх рядів.

Volvo XC90

XC90 – флагманський кросовер Volvo. Нинішнє покоління моделі дебютувало приблизно п’ять років тому. Однак в 2020-му її оновили. Автомобілю змінили решітку радіатора, додали нові варіанти забарвлення кузова і дизайну колісних дисків. Крім того, розширився перелік матеріалів обробки салону. Наприклад, з’явилася особлива тканина з суміші натуральної вовни.

Також XC90 отримав шестимісну конфігурацію салону і допрацьовані силові установки.

Volvo XC90 наступного покоління, яке повинно дебютувати в 2021 році, оснастять системою автономного управління. Шведська компанія планує укомплектувати кросовер автопілотом четвертого рівня: машини зможуть самостійно перевозити «сплячих пасажирів», але тільки певними дорогами.

BMW X6

Нове покоління купеподібного кросовера BMW X6 дебютувало в 2019 році.

Для нового X6 доступні кілька пакетів спеціального оснащення. Наприклад, в пакеті M Sport – адаптивна підвіска з активним стабілізатором і задніми колесами що підрулюють, а також декор інтер’єру з вуглепластика в якості опції.

Пакет Offroad – це пневматична підвіска з можливістю регулювання дорожнього просвіту в діапазоні 80 міліметрів, блокування заднього диференціала і чотири позашляхових режиму роботи керуючої електроніки.

Lexus RX

Оновлений Lexus RX дебютував в 2019 році. Кросоверу намагалися надати більш спортивний вигляд, тому поміняли форму бамперів і їх декор, а також рамку і візерунок решітки радіатора.

Фари стали тонше і отримали просунуту систему, завдяки якій швидше і точніше адаптується світловий пучок. Нова система більше висвітлює узбіччя і допомагає розпізнавати пішоходів з відстані 56 метрів замість колишніх 32.

Також в оновленому RX розширився перелік електронних помічників. Тепер кросовер вміє визначати велосипедистів при денному світлі і пішоходів в умовах недостатньої видимості. У салоні з’явився новий сенсорний дисплей, тримач для смартфонів, а мультімедійка тепер підтримує Android Auto, Apple CarPlay і голосове управління.

Volvo XC60

Нинішнє – друге – покоління Volvo XC60 дебютувало в 2017 році. Модель побудували на новій платформі, а також оснастили гібридною силовою установкою потужністю 407 кінських сил.

Представники Volvo називають XC60 одним з найбезпечніших кросоверів в світі. До переліку систем безпеки і електронних помічників моделі входять:

  • функція запобігання зіткнення спереду;
  • система утримання в смузі руху;
  • адаптивний круїз-контроль, який на швидкості до 130 кілометрів на годину бере на себе управління кермом, акселератором і гальмами.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть