Toyota повідомила про розробку нового водневого двигуна

Провідний японський автоконцерн Toyota Motor займається розробкою нового водневого двигуна в рамках концепції зниження викидів парникових газів. Про це йдеться в поширеному в четвер прес-релізі корпорації.

Новий турбомотор буде трициліндровим з об’ємом 1,6 л. Працювати він буде за рахунок спалювання водню і використання модифікованих систем уприскування і подачі палива. Такий двигун за принципом роботи схожий на бензиновий. Однак за винятком незначної витрати моторного масла він не виділятиме ніяких викидів.

Крім того, процес спалювання водню відбувається швидше, ніж у випадку з бензиновим мотором, що позитивно впливає на динаміку автомобіля. Toyota розраховує випробувати свою розробку в травні під час одного з етапів місцевої гоночної серії на трасі в префектурі Сідзуока.

У Toyota вже є досвід створення водневих двигунів. У 2014 році компанія представила перший у світі серійний автомобіль на цьому виді палива Mirai. Однак там по суті встановлено електромотор, який отримує необхідну для приведення машини в рух енергію за рахунок хімічної реакції водню і кисню. Побічним продуктом в даному випадку виступає тільки вода. Незважаючи на це, Mirai в Японії не користується великим попитом через свою дорожнечу і відсутність розвинутої мережі водневих заправок.

Уряд Японії в кінці минулого року схвалив новий план скорочення викидів парникових газів, який в тому числі ставить за мету до середини 2030-х років відмовитися від виробництва повністю бензинових і дизельних автомобілів. Документ зачіпає в цілому 14 галузей, таких як норми житлового будівництва, розвиток водневої енергетики і т.д. За оцінками японського уряду, прийнята стратегія розвитку повинна в кінцевому підсумку стимулювати економіку країни і створити економічний ефект в розмірі майже $ 900 млрд до 2030 року і більше 1,8 трлн протягом наступних 20 років.


Не пропустіть