Показали дуже рідкісний Volkswagen Passat з мотором W8 (Фото)

На майданчику Cars & Bids йдуть торги за універсал VW Passat випуску 2003 року. Особливим цей екземпляр робить його силовий агрегат: автомобіль оснащений по суті експериментальним двигуном конфігурації W8 в парі з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Всього в США, де знаходиться універсал, було продано близько ста таких Пасатів.

Новим автомобіль, як випливає з доданих документів, коштував 40 775 доларів і був оснащений серед іншого спортивною підвіскою, шкірою в салоні, електроприводами крісел і просунутою акустичною системою. Пізніше власник забезпечив його тонуванням вікон і «нульовим» повітряним фільтром K&N.

Зараз за рідкісний Пассат пропонують всього 14 200 доларів (хоча до кінця торгів ще кілька годин) – можливо, це пов’язано зі значним пробігом, який становить 197,5 тисяч кілометрів, хоча у машини було всього два власника. Крім того, на кузові універсалу є подряпини і вм’ятини, на вихлопі – іржа, а в салоні – явні сліди експлуатації.

Двигун W8 об’ємом 4,0 літра на цьому автомобілі розвиває 275 к.с. Мотор сконструйований з двох блоків V4 з кутом розвалу циліндрів в 15 градусів, з’єднаних під кутом 72 градуса і забезпечених двома ланцюговими приводами ГРМ і чотирма розподільними.

В цілому на початку 2000-х концерн Volkswagen продав у США 4931 екземпляр Passat W8, але переважна більшість з них оснащувалися автоматичними коробками.


Не пропустіть