Volkswagen відмовився від розробки пікапа

Коли Volkswagen представив концепт Tarok ще в 2018 році в Бразилії і в 2019 році в Нью-Йорку, думки по ньому розділилися. Були деякі надії на появу компактного пікапа на ринку США, в той час як деякі не були занадто натхненні концепцією.

Перенесемося до сьогоднішнього дня, ідея невеликої вантажівки вже реалізована – НЕ Volkswagen, а Hyundai з його Santa Cruz і зовсім недавно Ford з його Maverick. Проте, VW of America не має наміру вступати з ними в конкуренцію.

Це підтвердив Дункан Мовассагі, виконавчий віце-президент з продажу і маркетингу бренду VW в Північній Америці, в інтерв’ю Automotive News. Так, за словами Мовассагі, пріоритетом VW є підтримка конкурентоспроможності існуючих автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння і розширення лінійки електромобілів. Він додав, що інвестувати в нішевий сегмент в даний час для бренду не має сенсу.

Однак остаточно від проекту не відмовилися. На перший погляд, електрична компактна вантажівка VW дійсно має сенс. З платформою MEB, яка в даний час використовується для лінійки автомобілів автовиробника з нульовим рівнем викидів в США, створення пікапа з використанням модульної платформи може бути хорошим кроком для автовиробника, враховуючи, що і Maverick, і Santa Cruz мають в своїй основі двигуни внутрішнього згоряння.


Не пропустіть