Базовому кросоверу Tesla Model X збільшили запас ходу

Компанія Tesla Motors модернізувала базову версію кросовера Model X. Електрокар отримав блок акумуляторів підвищеної ємності, що дозволило збільшити його запас ходу, пише motor.ru

Найдоступніший варіант позашляховика оснастили новим комплектом батарей, ємність якого виросла з 70 до 75 кіловат-годин.

Модифікація змінила назву з Model X 70D на Model X 75D. Кросовер здатний проїхати без підзарядки акумуляторів 237 миль (381 кілометр) – на 17 миль (на 27 кілометрів) більше, ніж раніше.

Динамічні характеристики Tesla Model X 75D залишилися колишніми. Вседорожник розганяється з нуля до 96 кілометрів на годину за шість секунд, а його максимальна швидкість – 209 кілометрів на годину.

Вартість базового кросовера збільшилася на три тисячі доларів – до 84,2 тисячі доларів. За установку третього ряду сидінь доведеться доплатити ті ж чотири тисячі доларів.

Раніше «Тесла» оголосила про відкликання 2,7 тисячі примірників Model X, випущених до 26 березня 2016 року. Електрокари відправляться в ремонт через несправність спинок крісел останнього ряду сидінь, які можуть скластися вперед під час аварії і заподіяти травми пасажирам.


Не пропустіть