Причіп, що дозволить електромобілям долати великі відстані

Французька компанія EP Tender розробила двоколісний причеп з портативним двигуном внутрішнього згорання для зарядки електромобіля під час руху. ДВЗ-генератор, який працює на бензині, можна програмувати завдяки мобільному додатку, передає Euronews. Електроніка відстежує рівень заряду батареї і самостійно включає портативний генератор в разі необхідності. Як заявляють розробники, мобільний зарядний пристрій на причепі дозволить уникнути тривалих зупинок для перезарядки акумулятора.

За словами виконавчого директора компанії EP Тender Жан-Батиста Сегара, причеп значно збільшує пробіг будь-якого електрокара. “На автотрасі середній електромобіль проїжджає зі швидкістю сто кілометрів на годину близько ста кілометрів, – говорить фахівець. – Наш прототип їде п’ятсот кілометрів – потім заливаєш у нього бензин і їдеш далі”.

Zoe + EP Tender

Власники електромобілів можуть долати короткі дистанції на звичайному аккумуляторі, а для дальніх поїздок, яких протягом року може бути не більше десяти, брати в оренду двоколісний трейлер на бензині, пояснює Жан-Батист Сегар.

“Ми не будемо виробляти причепи для кожного електромобіля, – підреслює фахівець. – Можна використовувати один причіп на десять або двадцять машин” Як пояснюють у EP Tender, кожен водій зможе в певний момент орендувати двоколісний трейлер для збільшення автономності своєї машини. “Якщо причіп потрібен водієві тільки на день і двигун буде працювати, скажімо, годину, це обійдеться у 17 євро, – каже Жан-Батист Сегар. – Кожна додаткова година коштуватиме сім євро. Наприклад, за один день і три додаткові години водій електромобіля заплатить 38 євро”. Причіп потужністю 20 кВт має 120 сантиметрів у довжину, а його вага становить 250 кг. За словами розробників, продукт повністю готовий до конвеєрного виробництва і на дорогах Європи з‘явиться менше, ніж за 3 роки.


Не пропустіть