Як працює евакуатор: основні принципи

Евакуатори в кожному випадку підбирають індивідуально. Основний критерій відповідність його вантажопідйомності конкретного класу автомобіля.

Малолітражки, невеликі седани (економ або середнього класу) перевозяться на евакуатори з низькорамної платформою. Навантаження може бути як повною, так і частковою. Для перевезення автомобілів з автоматичною трансмісією частіше потрібна повна навантаження.

Можливе одночасне транспортування декількох автомобілів. Для цього потрібні дворівневі евакуатори (автовози). Навантаження на них здійснюється за допомогою гідравлічних або висувних аппарелей. Цей вид перевезення використовується для нових авто.

В екстрених випадках при сильному пошкодженні автомобіля, падінні його в яр або кювет через ДТП перевертанні необхідне використання крана-маніпулятора Викликають евакуатор Львів спеціальний евакуатор, оснащений цим пристроєм.

За допомогою крана пошкоджений автомобіль занурюють на платформу. Механічні пошкодження виключені: при підйомі кріплять ремені. Конструкція такого евакуатора передбачає високорамную платформу.

Спеціальні великогабаритні евакуатори здатні перевозити фури і вантажні автомобілі. Ця спецтехніка здатна виконувати буксирування і часткову навантаження. Її мінуси дорожнеча в обслуговуванні і експлуатації. Тому не всі компанії пропонують послуги таких евакуаторів.

При виклику евакуатора варто враховувати: на вартість перевозу транспортного засобу впливають три фактори:

відстань до пункту призначення, куди перевозиться автомобіль;
тип транспортного засобу, його модель і марка: евакуювати седани легше, ніж вантажні автомобілі або джипи;
складність навантаження, яка залежить від стану авто (заблоковані колеса, автомобіль перевернуть).

Завбачливі водії, особливо ті, кому доводиться робити часті заміські поїздки, завжди мають в записнику два-три телефони евакуаторних служб про всяк випадок. І ця пересторога, як правило, буває не зайвою. Але перш ніж скористатися евакуатором, потрібно добре розуміти, що це досить складна і дорога послуга. Говорячи іншими словами, доставити ваш несправний автомобіль в потрібне місце акуратно і за розумні гроші, завдання не просте.


Не пропустіть