Пуско зарядний пристрій

Як правило, акумулятор автомобіля заряджається під час руху, від працюючого генератора. Але якщо ви довго машиною не користуєтеся або вона довго стоїть на морозі, а то і батарея може мати будь-які несправності, то вона цілком може розрядитися до такого рівня, що запустити двигун вже не зможе. У таких випадках потрібно зарядний пристрій для автомобіля, за допомогою якого можна зарядити батарею від стандартної електромережі 220 вольт. Такий пристрій важить близько півтора кілограмів і входить в нього генератор напруги і генератор струму. Для виряджених батарей таке зарядний пристрій – справжнісіньке порятунок.
Зарядно пусковий пристрій

Різновиди зарядних пристроїв для акумуляторів

Всі пристрої для зарядки автоаккумулятора можна поділити на два види:
зарядно-передпускові, які просто заряджають акумулятор за якийсь час;
зарядно-пускові, що дозволяють не тільки зарядити акумулятор, а й завести автомобіль, якщо батарея розряджена повністю або взагалі відсутня. Тому зарядні і пускові пристрої для авто – більш популярні пристосування.

Пуско-зарядний пристрій для автомобіля і його особливості

Пуско-зарядний пристрій для авто використовується для бензинових і дизельних двигунів легкових, а також вантажних автомобілів, мікроавтобусів, водного транспорту і навіть сільгосптехніки. Основна перевага цього типу зарядних пристроїв – можливість продовження роботи транспорту при повній розрядці акумулятора. Подібні ситуації найчастіше відбуваються в зимовий період, коли акумулятор розряджається дуже швидко.
Відомо, що свинцево-кислотні батареї чутливі і до недостатнього і до надлишкового їх заряду: в обох випадках їх робота може порушуватися. Якщо ви купите пуско-зарядний пристрій, ця проблема залишиться у вас в минулому, оскільки це пристосування дає можливість точно виставити показання струму і напруги, завдяки чому не тільки з’являється можливість зарядити повністю використану батарею, але й про її ресурс. Процес зарядки контролюється по зміні напруги на клемах, внаслідок чого виключена можливість перезарядки. Акумулятор в середньому повинен заряджатися 10-15 годин, хоча є моделі, що працюють при струмі в 100 ампер і дозволяють зарядити батарею за 15-20 хвилин, в прискореному режимі.

Зарядка акумулятора автомобіля
Пуско-зарядні пристрої по конструкції розрізняються:
імпульсні, які мають в своєму складі високочастотний перетворювач напруги. Подібні пристрої відрізняються компактними розмірами;
трансформаторні, в які входить трансформатор і випрямляч струму. Вони мають розміри більші, ніж імпульсні.
Вибираючи зарядний пристрій, треба звертати увагу на величину пускового струму і на режим заряду. Пуско-зарядні пристрої часто працюють в режимі постійного струму і напруги, але бувають і комбінованими, де початковий струм заряджання регулюється потенціометром.
Наш магазин пропонує різні види і моделі пуско-зарядних пристроїв. Ви можете підібрати модель, орієнтуючись на бажану швидкість зарядки (звичайною або прискореної). Всі представлені в нашому магазині моделі відрізняються високою якістю і доступні за вартістю.


Не пропустіть