Правильний підбір акумулятора для авто

АКБ для авто – це джерело безперебійної роботи автомобіля. «Приміщення повинна бути захищена» навантаження є найважливішим фактором при виборі підходящої, для автотранспорту, батареї. Щоб у водія була можливість запустити машину з охолодженим двигуном необхідно придбати для транспорту тієї чи іншої моделі акумулятор.

Для різних за своєю моделі автомобілів необхідна різна навантаження. Необхідний показник залежить від характеристик циліндрів і відповідно їх кількості, температури, від показників прокручування стартера, прокручування двигуна, величини ходу поршня, типу використовуваного масла, від рівня опору кола, а також навантаження основних систем. Можна вибрати відповідний АКБ, якщо враховувати характеристики.

Підбір АКБ, основні характеристики

Характеристики того чи іншого акумулятора можуть бути основним фактором при виборі батареї. Виходячи з моделі автомобіля, можна здійснити правильний підбір АКБ .

Полярність може бути зворотною або прямою, що залежить від розташування клем. Якщо «плюс» знаходиться праворуч, такий акумулятор є зворотним. Стандартним вважається батарея, у якій «плюс» з лівого боку. Батареї зі звичайним кріпленням не прив’язані до полярності будучи універсальними для установки, при жорсткому кріпленні установка може бути неможливою.
Ємність уточнюється відповідно до документами на машину. Як правило, виробник вказує відповідні параметри ємності для тієї чи іншої марки авто, які можна знайти в сервісній книжці або на бирці під капотом. Невірно підібрана ємність акумулятора призводить до швидкого зносу деталі.
Габарити батареї є критичним і важливим критерієм. Для кожного виробника можуть бути стандартними різні габарити при однакових технічних характеристиках, тому вибір АКБ необхідно виробляти, заздалегідь уточнивши необхідні марці автомобіля габарити.

Правильний підбір акумулятора вам допоможуть зробити на сайте автомобильных запчастей Адмирал С.

Види АКБ

За типом обслуговування розрізняють:

Обслуговуються – це найекономічніший тип батареї. Низька вартість обумовлена невеликим терміном експлуатації, вже через два роки така АКБ втратить 50% ємності. Позитивною якістю є те, що будь-який з елементів може бути замінений. Така батарея вимагає постійного контролю над рівнем електроліту.
Обслуговуються. Такі батареї не потребують контролю, їх термін служби розрахований на термін від трьох до шести років. Однак вартість такого акумулятора в кілька разів вище аналогічного за своєю місткістю вироби.
Мало обслуговуються АКБ. Має полегшені умови обслуговування. Контроль необхідний в рівні електроліту. Термін служби знаходиться на рівні трьох років.
За рівнем електроліту і його заряду:

Залиті батареї можуть впливати на підбір акумулятора по авто. Такі моделі акумуляторів заповнюються на заводі і відразу готові до використання. Потребують контролю над рівнем електроліту, термін перебування без експлуатації обмежується шістьма місяцями.
Сухозаряженні батареї випускаються заводом без електроліту, які належить залити автовласникові перед використанням батареї. Підготовка до роботи займає всього 30 хвилин, а термін зберігання таких АКБ досить великий.
Гелеві акумулятори мають значну вартість, але є найзручнішим і невибагливим варіантом. Корисна площа батареї заповнюється гелем, який з часом твердне, але не втрачає своїх властивостей.


Не пропустіть