Власники нерозмитнених автомобілів відповіли депутатам

Некомерційна організація «АвтоЕвроСила», що відстоює інтереси власників автомобілів з Єврономер, негативно поставилася до прийняття депутатами ВР України в першому читанні двох законопроектів, що стосуються розмитнення машин

Прийняті в першому читанні законопроекти передбачають нову формулу, по якій будуть розмитнювати старі автомобілі. Передбачається, що це прогресивні законопроекти. Однак, виявляється, це може бути не так.

Співголова організації «АвтоЕвроСила» Олександр Чернявський вважає, що такий підхід не правильний. Якщо ці два законопроекти наберуть чинності, то тоді за розмитнення вживаного авто на єврономерах доведеться платити більше, ніж він коштує. Так, наприклад, якщо машина коштує 3 тис. євро, то на її розмитнення знадобиться ще до 3,5 тис. євро.

Чернявський вважає, що це абсолютно неправильно. Максимальна сума розмитнення не повинна перевищувати 40% від вартості автомобіля, як в деяких європейських країнах.

Незабаром ці два законопроекти повинні бути представлені вдруге на затвердження депутатам ВР. Потім їх підпише президент України Петро Порошенко, після чого вони набудуть чинності як закон.


Не пропустіть