Як зберігати шини?

Шини є найбільш вразливим місцем автомобіля, вони постійно стикаються з дорожнім покриттям, а з урахуванням їх відносної недовговічності, у порівнянні з іншими елементами транспортного засобу, потрібен постійний контроль за станом покришок. Одне з головних причин передчасного виходу з ладу шини є їх неправильне зберігання. Шинам доводиться лежати протягом цілого сезону в складувати стані, і у випадку несприятливих умов зберігання, через деякий час, це може викликати серйозні деформації. Неправильне зберігання шин порушує балансування коліс, зменшує зчеплення з дорогою, а в разі різкого гальмування може відбутися втрата керуванням автомобіля, що неминуче призведе до ДТП. Слід уникати зберігання шин в приміщеннях, які не пристосовані для цих цілей. Необхідно завчасно підготувати місця для зберігання зимових або літніх шин.

Як правильно зберігати покришки?

Не можна зберігати покришки зваленими в кутку гаража, адже від їх стану залежить безпека і комфортна їзда. Якщо шина використовувалася раніше, треба спочатку очистити її від забруднень, помити, потім висушити. Звичайно, не можна сушити гуму електричними фенами, обігрівачами або на сонці. Це може викликати її пошкодження або деформацію. Можна виготовити консервуючий розчин, що включає воду і гліцерин, розмішавши їх в однаковій пропорції і призвести їм ретельну обробку шин. Найкраще робити це кожні 2 місяці. Шини можуть зберігатися без дисків вертикально. Однак їх потрібно регулярно, (раз на місяць) прокручувати на стелажі, щоб не потріскалася гума в місцях, де вона стосується металу, що призведе до пропуску повітря. Щоб не допустити деформацію шин на дисках, вони повинні зберігатися у підвішеному стані або горизонтально на піддонах. Необхідно уникати впливу на покришки температурних перепадів. Гума пошкоджується від високої і занадто низької температури. У зимовий час приміщення необхідно опалювати, в літній захистити від спеки.

Приміщення, де зберігаються шини, повинно
Забезпечити захист від сонця.
Бути добре вентильованим.
Мати вологість повітря 50-60%.
Слід уникати накривання, упаковування, укладання в мішки і замотування в брезент шин. Також треба стежити, що на поверхню не потрапляла луг, кислота, ПММ та розчинники. Їх не можна зберігати в одному приміщенні, так випаровування цих речовин можуть надати згубну дію на гуму. Також треба уникати тривалого контакту гуми з матеріалами, що зазнали корозії і міддю. При перевстановлення покришок потрібно їх ретельно оглянути на дефекти, так звані «пролежні», які виникають від тяжкості шини при тривалому лежанні в одному положенні. При установці на авто пошкоджених шин, у багато разів збільшується ймовірність ДТП. Тільки при дотриманні всіх правил по зберіганню, можна максимально їх уберегти від пошкоджень.


Не пропустіть