«Богдан» відправив у ЗСУ нову партію автомобілів (Фото)

«Богдан» передав на потреби частин і підрозділів ООС чергову партію зразків санітарної техніки – повідомляють військові. Медичні автомобілі «Богдан» і гусеничні МТЛБ-С в повному обсязі пройшли в частині процес приймання та реєстрації.

Силами особового складу вся техніка була введена в експлуатацію відповідно до нарядів розподілена по військових частинах, які виконують бойові завдання на Сході України.

«Це перша в цьому році передача техніки на передову. Процес заміни старих і відслужилих терміни експлуатації зразків на нові, проходить досить активно. У 2018 року ми відправили в район ООС близько 120 зразків медичної техніки, серед яких санітарні автомобілі «Богдан 2251», МТЛБ-С та реанімобілі. Вони оснащені сучасним медичним обладнанням та повністю адаптовані для виконання завдань за призначенням”, – зазначив командир військової частини підполковник медичної служби Олександр Маляр.

Нагадаємо, що на виконання затвердженої Міністром оборони України Програми розвитку медичної служби Збройних Сил України до 2020 року, на базі 65-го військового мобільного госпіталю створено експериментальний підрозділ по медичній евакуації, яке відповідає стандартам НАТО.

З 53 виділених по штату військовослужбовців створені 18 екіпажів на автомобілях «Богдан 2251» в складі старшого бойового медика, бойового медика і водія-санітара. Екіпажі постійно знаходяться на передовій, в районі проведення операції Об’єднаних сил, і забезпечують евакуацію за територіальним принципом із зони своєї відповідальності.


Не пропустіть