Новий Mercedes-Benz GLB з’явиться в продажу до кінця 2019 року

Компактний кросовер буде виготовлятися в Китаї для місцевого ринку і в Мексиці для інших країн.

Чутки про новий кросовер преміальної німецької марки, який отримав назву GLB, ходять в Інтернет з середини травня 2014 року, але минулого тижня Mercedes нарешті підтвердив вихід «маленького Гелентвагена», показавши концепт-кар в Шанхаї. Пізніше на тому ж тижні компанія оголосила в рамках автосалону в Нью-Йорку про плани випустити серійну версію моделі вже цього літа.

Сьогодні стало відомо, що серійне складання нового Mercedes-Benz GLB буде налагоджена на заводі марки в Агуаскальєнтесі, Мексика. Це новий завод, який представляє спільне підприємство материнської компанії Mercedes Daimler і альянсу Renault-Nissan. Седан A-Class також буде виготовлятися там, що насправді не так уже й дивно, враховуючи, що дві моделі мають багато схожого. Mercedes також планує збирати GLB в Пекіні, Китай, щоб забезпечувати місцевий ринок.

У статті, опублікованій на сайті Daimler, згадується, що GLB надійде в продаж до кінця року, хоча в ньому не вказано, які ринки отримають кросовер першим. Очевидно, що першою новинка з’явиться в Китаї. Крім того, заявлено про дебют до кінця року нового автомобіля підвищеної прохідності в США.


Не пропустіть