Україні не потрібні якісні платні дороги: названа причина

Причиною того, що в Україні досі немає концесійних доріг, є малий трафік. Для того, аби прийшли інвестори і дали кошти, трафік на дорозі не має бути нижчим, ніж 18 000 автомобілів на добу. Якщо трафік нижчий – їх це не цікавить.

Про це в ефірі програми «HARD з Влащенко» на телеканалі ZIK розповів український бізнесмен, народний депутат України 8-го скликання Ігор Кононенко.

Ігор Кононенко вважає, що причиною недосконалих українських доріг є нестача фінансування. А економія на будівництві доріг, додав Кононенко, «вилазить боком».

За словами політика, щоб раз і назавжди вирішити питання з українськими дорогами, є один вихід – концесія.

«Я є одним із співавторів внесення змін до закону про концесію. На жаль, поки що він у нас не запрацював», – зауважив Кононенко.

Також бізнесмен назвав причину, чому в Україні досі не побудована жодна дорога за кошти інвесторів:

«Причиною того, що в Україні досі немає концесійних доріг, є недостатність трафіку. Я цим питанням серйозно займався. У мене є проєкт, який чекає на реалізацію. Це перша платна концесійна дорога Київ-Біла Церква. Вона буде на 23 кілометри коротша і пряма як стріла. Є така ідея.

Але у нас є проблема – недостатність трафіку. Для того, аби прийшли інвестори і дали кошти, трафік на дорозі не має бути нижчим, ніж 18 тисяч автомобілів на добу. Якщо трафік нижчий – їх це не цікавить. А Київ-Одеса – одна з найбільш завантажених трас. І там трафік 15 тисяч. Тому ми це повинні врахувати», – прокоментував Ігор Кононенко.


Не пропустіть