Як у DTE-systems “заряджали” хот-хетч Hyundai i30N

Так вирішили в німецькій тюнінг-компанії DTE-systems, відомої своїми безпечними розробками збільшення потужності серійних двигунів. З ентузіазмом взявшись за справу – техніки представили своє фірмове рішення – тюнінг-кіт PowerControl з безпечним підключенням без втручання в стандартне обладнання.

Для налаштування програми тюнери використовували комплект PowerControl та власний дино-стенд MAHA. Пристрій PowerControl підключається через кілька роз’ємів до мотору. Саме таким чином реалізується не-втручання в стандартні настройки і програми управління двигуном. Як великий плюс – не буде проблем з гарантією виробника. У будь-який момент тюнінг-кіт можна відключити і повернутися до базових характеристик автомобіля.

Яких же результатів вдалось досягти? Показники вражають:

– базовий мотор потужністю 250 к.с. і 353 Нм отримає реальний показник 290 к.с і 420 Нм;

– а зовсім “гарячий” мотор 275 к.с. з легкістю подужає планку понад 310 коней! Дуже непогані показники, враховуючи обіцяну абсолютну безпеку для двигуна.

Блок посилення потужності PowerControl пропонується в двох версіях. Стандартна підтримує 2 програми – Sport і Dynamic і до 8% економії палива. X-версія має на борту 3 режиму чіп-тюнінгу: Sport, Dynamic і Efficiency (до 15% економії палива) і здатність перемикання, не відкриваючи капота. Для цього необхідно завантажити безкоштовний додаток на свій смартфон.

Фірмовий пауер-комплект PowerControl працює як незалежний пристрій управління, підключається до центральних датчикам системи управління двигуном, турбонаддува і впускного колектора. Всі вхідні сигнали обробляються, оптимізуються і передаються в ECU.

Кожен комплект потужності додатково може бути укомплектований фірмовим бустером PedalBox, здатним зробити акселератор більш «гострим». За додаткову плату можна замовити опцію управління обома модулями з керуванням через блютуз-канал (включають у себе сучасний акселерометр, показання наддуву і управління через смартфон усіма параметрами). За спортивну реакцію на команди водія і кілька додаткових конячок до тюнінг-комплекту відповідає сухий фільтр зниженого опору від ПайперКросс.


Не пропустіть