Система моніторингу транспорту – плюси та інші позитивні сторони

Раціональна організація перевезень та скорочення витрат на утримання автопарку – найважливіші завдання багатьох компаній та підприємств. Автоматичне відстеження маршруту руху та стану машини допомагає оптимізувати бізнес-процеси та уникнути зайвих витрат. Моніторинг транспорту ефективний для боротьби з одвічною водійською «кмітливістю». І дає можливість підвищити безпеку машин, вантажу та персоналу.

Навіщо потрібен контроль?

Онлайн-моніторинг транспортних засобів функціонує на основі супутникової навігації та виконує такі завдання:

  • Інформує про маршрут пересування та поточне становище об’єкта;
  • Показує точний кілометраж, витрату палива, заправки та простої машини;
  • Допомагає запобігти зливу палива та подібні махінації на заправках;
  • Відстежує відхилення від маршруту та використання техніки в особистих цілях;
  • Підвищує дисциплінованість та відповідальність водіїв.

Таким чином, моніторинг транспорту допомагає виявити причини незапланованих витрат, підвищити рентабельність підприємства та успішно конкурувати на ринку.

Наскільки ефективними є системи GPS спостереження?

Системи моніторингу транспорту давно довели свою ефективність як для приватних машин, так і для великих автопарків. Використання GPS-контролю забезпечує дотримання заданого маршруту, швидкісного режиму та інших параметрів роботи. Система допомагає раціонально використовувати автопарк, ефективно розподіляти техніку по об’єктах, проводити своєчасне розвантаження та оперативно вирішувати позаштатні ситуації.

Наскільки важливим є контроль за транспортом для роботи підприємства?

Відсутність контролю за машинами часто призводить до зловживань та шахрайства з боку водіїв. Вони надовго «зникають» під час рейсу, з’їжджають з маршруту з особистих справ, зливають пальне для перепродажу та інше. Цілодобовий моніторинг допомагає уникнути нецільового використання техніки, перевитрати пального, не запланованих простоїв та розкрадань вантажу. Система швидко окупається за рахунок скорочення витрат на утримання автопарку. При цьому оптимізація бізнес-процесів сприяє позитивному іміджу та збільшенню прибутку підприємства.

Системи GPS для компаній, що займаються вантажоперевезеннями

Системи моніторингу активно використовуються у сфері вантажоперевезень. На кожну машину підприємства встановлюється спеціальний маячок для спостереження за місцем розташування та основними параметрами роботи техніки. Вся отримана інформація передається до диспетчерського пункту для подальшого аналізу. Вона дозволяє контролювати відповідність реальних даних розрахунковим, а також своєчасно реагувати на порушення графіку та позаштатні ситуації на маршруті.

Моніторинг транспорту допомагає підвищити безпеку вантажу, оскільки диспетчер цілодобово відстежує його місцезнаходження. А у разі угону машини з’являється можливість, наприклад, дистанційно заблокувати її двигун.

Крім того, підприємства часто використовують наступний функціонал:

  • Облік витрати палива;
  • Фіксацію часу та місць зупинок;
  • Встановлення спеціальних контрольних міток;
  • Ведення історії переміщення транспорту;
  • Розробку оптимальних маршрутів;
  • Збереження даних по кожному водію та ін.

GPS-моніторинг розрахований на роботу з різними картографічними сервісами та отримання звітів у зручній формі. Продумане програмне забезпечення допомагає автоматизувати багато процесів та вийти на новий рівень розвитку бізнесу.

 


Не пропустіть