Експерти дали поради, що перевірити в авто перед поїздкою взимку

Експерти порадили водіям ретельно перевіряти автомобіль перед поїздкою, особливо у холодну пору року

Фахівці попередили водіїв про ретельну перевірку автомобіля перед поїздкою. Особливо це актуально в холодну пору року, коли поломка машини в дорозі може спричинити трагедію. Щоб уникнути небезпечних ситуацій, у відомстві підготували для автомобілістів спеціальний чек-лист, як підготувати та що перевірити у машині перед поїздкою взимку.

Перед тим як сісти за кермо, водій повинен звернути увагу на підтікання оливи або інших рідин, тиск повітря в шинах, комплектність знімних деталей (щітки склоочисника, зовнішні дзеркала тощо), рівень оливи у двигуні, роботу гальма стоянки, а також перевірити роботу гальмівної системи на нерухомому автомобілі

Водію слід перевірити справність фар і задніх ліхтарів. Така дрібниця, як вихід з ладу лампочки, може стати великою проблемою і призвести до дорожньої пригоди.

Не забудьте своєчасно поміняти рідину склоочисника, купувати яку слід у сертифікованих пунктах продажу.

Ретельно огляньте шини для зимового користування. Якщо на них є зовнішні пошкодження (пробої, порізи та розриви), то використовувати їх не можна. Краще подбати про придбання нових покришок.

Перевірте залишкову глибину протектора шин. Якщо вона не перевищує 4 мм, то пересуватися на такій гумі взимку дуже небезпечно.


Не пропустіть