Шиномонтажник назвав ідеальний тиск у шинах автомобіля

Правильний тиск у шинах відіграє ключову роль у забезпеченні безпечного руху автомобіля. Однак багато автовласників нехтують цим параметром, покладаючись на фахівців сервісів, замість того, щоб контролювати його самостійно. Власник шиномонтажу розкрив, яким має бути ідеальний тиск у колесах.

Тиск у шинах – критично важливий показник, який слід підтримувати в межах, вказаних виробником для конкретного автомобіля. Наприклад, для більшості легкових машин тиск у шинах не повинен перевищувати 2,2 атмосфери. Якщо цей показник перевищено, колеса будуть перекачані, що негативно позначиться на керованості.

Перекачані шини роблять кермо більш чутливим, а сам автомобіль жорсткішим і стійкішим. Однак необхідно пам’ятати, що при цьому швидше зношуються елементи підвіски, оскільки основне навантаження при подоланні нерівностей та ям на дорогах лягає саме на них, повідомляє ampercar.com.

З недокачаними шинами автомобіль гірше відгукується на керування, зате має більше зчеплення з дорогою та легше долає нерівності. Однак при цьому шини швидко та неравномірно зношуються. Водіям слід пам’ятати, що тиск у шинах потрібно регулювати в залежності від дорожнього покриття.

Наприклад, на асфальті важливо підтримувати оптимальний тиск, рекомендований виробником. Якщо ж поїздка по м’якому грунту, тиск можна знизити до 1,8 атмосфери для кращого зчеплення. Крім того, важливо регулярно перевіряти та підкачувати шини, оскільки тиск у них може змінюватися через температуру зовнішнього середовища.

Будь-яке дрібне пошкодження покришки або зміна температурних умов може призвести до зниження тиску в шинах. Тому кожному водієві корисно мати при собі насос для своєчасного підкачування коліс. Важливо пам’ятати, що відмінності в тиску на колесах однієї осі можуть не тільки прискорити зношування елементів підвіски, але і негативно позначитися на керованості автомобіля, що в кінцевому підсумку загрожує безпеці і може призвести до аварії.