Названо штраф, який світить за непристебнутий ремінь безпеки в таксі

Водії та пасажири часто нехтують правилами безпеки на дорозі, зокрема в таксі, хоча за правилами дорожнього руху вони повинні бути пристебнутими. За порушення цього правила обом загрожує штраф у розмірі 510 гривень. Про це повідомляє РБК-Україна.

Водій зобов’язаний перед початком руху переконатися, що пасажир пристебнутий. Якщо пасажир відмовляється, водій має право відмовити в наданні послуги. Однак на практиці водії часто не просять пасажирів пристебнутися і самі порушують це правило, що загрожує штрафом по 510 гривень для обох.

Штраф необхідно сплатити протягом 15 днів, причому в перші 10 днів діє знижка 50%, якщо порушення зафіксоване камерами. Якщо штраф не сплатити вчасно, справу передадуть виконавцям, які можуть заборонити виїзд за кордон або арештувати майно.

У разі ДТП з непристебнутими пасажирами водію загрожують серйозні покарання. Це може включати до 3 років обмеження волі за травми середньої тяжкості, до 8 років за серйозні травми або загибель однієї людини, і до 10 років ув’язнення за загибель кількох людей.

Отже, дотримання правил безпеки, таких як використання пасків безпеки, є критично важливим для уникнення штрафів і серйозних наслідків у разі аварії.