Експерти назвали найповільніші автомобілі

Експерти порталу So Many Horses склали рейтинг найбільш повільних автомобілів, доступних на первинному ринку. На першому місці розмістився Citroen C-Zero, який розганяється до 100 кілометрів на годину за 15,9 секунди.

Відкриває рейтинг Toyota Corolla Hybrid, що працює на основі мотора на 1,8 літра. Також в автомобілі встановлений і електричний силовий агрегат, але і він не робить транспортний засіб швидше. До 100 кілометрів на годину модель розганяється приблизно за 10,9 секунди.

Далі в рейтингу розмістився Chevrolet Spark, який має в своєму розпорядженні мотор на 1,4 літра. Головною особливістю моделі є комфортабельний салон, але поїздити на ньому на великій швидкості не вийде. До 100 кілометрів на годину транспортний засіб розганяється за 11 секунд. Приблизно такі ж показники демонструє і Ford EcoSport. Автомобіль розганяється відносно повільно, хоч і має в своєму розпорядженні турбований мотор на 123 кінські сили.

Smart EQ Fortwo, що працює на основі електричного мотора, до першої сотні розганяється за 12 секунд. Модель має відносно невеликий акумулятор на 17,2 кіловат години, через що його заряду вистачає всього на 250 кілометрів. За 12 секунд до 100 кілометрів на годину розганяється і Mitsubishi Mirage, основою якого служить мотор на 1,2 літра при потужності в 78 кінських сил.

Tata Tigor до першої сотні добирається за 13,9 секунди. Найгірші показники на ринку тільки у Volkswagen up і Citroen C-Zero. Останній є найбільш компактним автомобілем від виробника.


Не пропустіть