Українці придумали нову схему заробітку на автомобілях

Дефіцит нових машин – явище негативне, проте, як виявилося, не для всіх. Деякі українці стають у чергу на покупку автомобіля лише для того, щоб продати своє місце в черзі кінцевому покупцю.

Як пояснив Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів, в Україні черга на нову машину становить 4-7 місяців залежно від моделі та бренду. Й кмітливіші з українців користаються з ситуації, торгуючи своїми місцями в черзі.

«Вони роблять передоплату на одне прізвище, наприклад, на Іванова. А потім, коли машина приходить, вони шукають покупця і пропонують йому заплатити додатково від її вартості €2 тис., щоб отримати авто без черги. Потім просять у дилера виписати договір купівлі-продажу, але вже не на Іванова, а на прізвище покупця», – пояснив схему Назаренко.

Гендиректор говорить, що покупець може виправдати зміну прізвища тим, що, наприклад, вирішив купити авто комусь в подарунок. До того ж закон про захист споживачів дозволяє покупцю переоформити договір.
Як боротися з такими шахраями, дилери не прийшли до спільного рішення. Врешті решт такі посередники для них не є великою проблемою, адже під час замовлення машини вони вносять передоплату.

Про дефіцит автомобілів в Україні почали говорити ще у вересні. Проблема з поставками нових авто в країну, які очікуються не раніше 2022 року, пов’язана з глобальним дефіцитом комплектуючих. В цьому ж році дилери прогнозують тільки невеликі поставки зі старих запасів.

Джерело Главком

Не пропустіть