Пік фантазії: 7 дивовижних автомобілів від зовсім несподіваних компаній

Багато автолюбителів віддають перевагу перевіреним маркам і не балують увагою нових або мало відомих виробників, від яких, не знаєш чого чекати. А що б сказали критично налаштовані люди, зустрівши автомобіль від виробника кетчупа або взуттєвої компанії? А, може, все не так погано, пише novate.ru.

1. Lo Res від взуттєвої компанії United Nude

01epiccar

Голландська взуттєва компанія United Nude створила експериментальний автомобіль, умовно названий «геометричною абстракцією».

Футуристичний суперкар створений на основі легендарного Lamborghini Countach. Автомобіль оснащений електричним двигуном і здатний розганятися до 50 кілометрів на годину.

2. SM5 Nova від Samsung

2epiccar

Перший автомобіль від відомого виробника всілякої техніки побачив світ у 1994 році. Спочатку компанія Samsung співпрацювала з компанією Nissan, пізніше – з Kia, а з 2000 року з Renault.

SM5 Nova – це передньопривідний седан класу «D», який є перелицьованою версією автомобіля Renault Latitude. Машина оснащена системою кругового огляду, датчиками тиску в шинах і сидіннями з функцією масажу.

3. Smart City Coupe від компанії Swatch

3epiccar

Фахівці компанії Swatch взялися за розробку дизайну «Смарта» в 1989 році. Однак перша серійна модель – City Coupe – вийшла на ринок тільки в 1998 році.

Smart City Coupe – це двомісний міський автомобіль з дизайном від швейцарської компанії Swatch і системою безпеки від Mercedes-Benz.

4. Віртуальний автомобіль One від Nike

04epiccar

Віртуальний концепт автомобіля майбутнього з карбон-титаново. конструкцією, масою в межах 750 кілограмів, був розроблений знаменитою компанією Nike спеціально для гри Gran Turismo.

На жаль, Nike One залишився лише на екранах і у вигляді масштабних модельок. Однак розробники запевняють, що подібний автомобіль буде випущений до 2022 року.

5. Phantom Corsair від Heinz

5epiccar

Автомобіль з абсолютно неймовірним для свого часу дизайном був випущений сином засновника відомої продовольчої компанії Heinz. Спадкоємець «кетчупової імперії», Раст Хайнц, вирішив зробити автомобіль, який валив би перехожих у ступор.

Автомобіль отримав передній привід, незалежну підвіску з регулюванням амортизаторів і 4-ступінчасту АКПП з електронним управлінням. Небувала аеродинамічна фактура моделі позволяла розвинути солідну для 30-х років швидкість в 185 км/год.

6. KR200 від Messerschmitt

6epiccar

Припинивши літакобудування після Другої світової війни, компанія Messerschmitt вирішила взятися за автомобільну промисловість. Їх першою розробкою стала аеродинамічна модель KR200.

Мікрокар був оснащений одноциліндровим 10-сильним мотором і був здатний розвивати швидкість до 90 кілометрів на годину. KR200 виявився досить успішним – тільки за перший рік виробництва було випущено 12 000 екземплярів.

7. Безпілотний автомобіль від Google

07epiccar

Фахівці компанії Google вже кілька років працюють над створенням повноцінного безпілотного автомобіля. Ця експериментальна модель ще не має конкретної назви.

Автомобіль має незвичайну конструкцію і оснащений спеціальними сенсорами, скануючими навколишній простір на відстані двох футбольних полів. Модель ще не надійшла в продаж і знаходиться на стадії тестування. Буває і зворотна ситуація, коли відомі автовиробники з різних причин беруться за виробництво продукції досить далекої від автомобілів і навіть від аксесуарів до них.


Не пропустіть